Loading…

Welkom!

Saxofoonles in het hart van Utrecht

Je eerste les

Als je net gaat beginnen met saxofoonspelen, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt.
Hieronder wat informatie om je een beetje op weg te helpen.

Saxofoons

Op zich handig om deze het eerst te vermelden 😉
Er zijn 4 verschillende saxofoons die vaak bespeeld worden. Van de hoogst klinkende naar de laagst klinkende:

  • Sopraan
  • Alt
  • Tenor
  • Bariton

Omdat Sopraan en Bariton lastiger te bespelen zijn, beginnen de meesten op Alt of Tenor. De keuze is een kwestie van smaak, de bediening en moelijkheidsgraad zijn ongeveer hetzelfde. Gewicht kan ook een rol spelen, Tenor is namelijk een stuk zwaarder en groter dan Alt. Vooral voor de jonge spelers is dat een punt van aandacht.

Hieronder een aantal voorbeelden van beide instrumenten. Zoek zeker ook extra filmpjes op youtube om een beeld te vormen.

Eerst huren

Het is fijn om zeker te zijn dat je het leuk vindt, voor je een instrument aanschaft.
Saxofoonwinkels zoals Harry Bakker (Muiderberg) bieden huurkoop aan. Vind je het leuk, dan wordt bij de aanschaf het huurbedrag in mindering gebracht. Zo niet, heb je enkel het instrument gehuurd voor 3 tot 6 maanden. Een fijne optie, waar veel leerlingen gebruik van maken/gemaakt hebben. Het merk dat ikzelf aanbeveel is Yamaha. Dit is een zeer goed studie-instrument en erg betrouwbaar. Er zijn natuurlijk mooie alternatieven, daarover kan je mij of een saxofoonwinkel altijd benaderen.

Lesboek

Als je wat langer speelt, wijk je al gauw af van leermethoden, maar in het begin is het een handige manier om alles te leren wat moet op een efficiënte, leuke en vooral belangrijk: goed opgebouwde manier.
De meeste beginners starten met Horen Lezen Spelen – deel 1.

Bij een proefles gaan we natuurlijk eerst kijken wat je zou willen. Aan de hand daarvan kunnen we samen bepalen welke we gaan gebruiken.